Useampipäiväiset messut alkoivat lauantaista ja seurueemme pääsi sisään ensimmäisten satojen joukossa. Messujen päänäyttämönä oli Vasilinin saarella sijaitseva messukeskus. Nämä messut oli sijoitettu yhteen osaan suurempaa kokonaisuutta (tämä kävi ilmi, kun katsoin pääsylipussa ollutta ilmasta otettua valokuvaa alueesta). Näyttelytiloja sekä myyntipisteitä oli kahdessa kerroksessa, arvioni mukaan noin 80 x 100 metrisissä "halleissa". Meille annettiin reilut neljä tuntia "messuaikaa" eikä ajan käyttäminen koitunut ongelmaksi.

Melko aikaisessa vaiheessa kävi ilmi että kysymyksessä olivat enemmänkin kalastus- kuin metsästys/erämessut. Näytteilleasettajista ja myyjistä ehkä 75% oli kalastusalalta. Suurinta roolia myyntituotepuolella edustivat erilaiset heittokalastusvavat, - kelat sekä vieheet. Yllättäen talvikalastusvälineitä oli kaupan erittäin vähän. Ruuti- tai ilma-aseita messuilla ei ymmärrettävistä syistä esitelty lainkaan. Asekauppiaita paikalla toki oli, mutta heillä oli tarjottavanaan vain esitteitä sekä videoesityksiä edustamistaan tuotteista.

Mutta edellämainittujen perusjuttujen lisäksi oli myytävänä monenlaista muutakin; Käsitöitä, teräaseita hukareista sapeleihin, turkisesineitä, trofee-eläimiä, elektronisia(eli meillä Suomessa kiellettyjä, ääntä synnyttäviä) riistanhoukuttimia, perämoottoreita, kumiveneitä, riistanlihasta tehtyjä makkaroita, kotikaljaa, hunajaa sekä nuoremmille messukävijöille makeisia. Eri tuotteiden hintataso oli melko lähellä Suomen vastaavia, käsityöt ja teräaseet olivat kylläkin halvempia.Messualueella toimi myös ravintola, josta sai ostaa mm. keittoannoksia, mätivoileipiä sekä erilaisia virvokkeita.

Nelituntinen sujui ihmisvilinässä joutuisasti, pari kertaa kävin ulkona haukkaamassa raitista ilmaa. Käsitöiden myyjiä oli myös messukeskuksen sisäänkäynnin läheisyydessä.

Tuhti päivällinen, pienet "ruokaperät" ja alkuillasta hotellin aulabaarissa nautitut parit grogit saivat suurahventenjahtaajan liikekannalle: Lappeenrannan Suomi-Venäjä-seuran matkaseurue majoittui samassa hotellissa ja heistä muutaman kanssa lähdimme Pietarin yöhön. Ja takaisin palasimme joskus seuraavan vuorokauden puolella...

Paluu kotimaan kamaralle tapahtui sunnuntai-iltana. Messureissu sujui kaikin puolin mulkavassa hengessä ja uusia tuttavuuksiakin jälleen sain. Suurkiitokset matkaseuralle sekä SML:n Kymen piirille ja matkanjärjestäjälle!

 Blogin seuraavien otsikoiden alla kuvia ja kuvatekstejä messuilta.