Suurahventenjahtaaja hyppäsi 23.3.2012 rajan pinnassa turistibussiin. Auton keula osoitti kohti itää. Suomen Metsästäjäliiton Kymen piiri järjesti jäsenilleen matkan Pietariin. Reissun pääkohteena olivat paikalliset metsästys- ja kalastusmessut. Matkan toteuttavana osapuolena toimi Linja-autoliikenne Puolakka.

Meitä erämiehiä ja -naisia oli matkaan lähtenyt kahden bussilastillisen verran. Suurin osa seurueestamme oli Kymenlaaksosta sekä Etelä-Karjalasta, etäisimmät pohjois-Karjalasta saakka.  

Saapumispäivän iltana meille oli järjestetty myöhäisen päivällisen yhteyteen (hotelli Moskovassa) tapaaminen paikallisen valtiollisen metsästysorganisaation edustajan kanssa. Hän kertoi tulkin välityksellä mm. paikallisista riistakannoista, lupapolitiikasta sekä viime vuoden metsästyssaaliista. Varsinkin miehen kertomat villisika- ja susiluvut antoivat selkeän käsityksen siitä, että kyllä naapurin metsästäjillä jahdattavaa riittää! Kuriositeettina mainittakoon myös että St. Petersburg Oblastin metsästysalueiden pinta-ala on n. 5 miljoonaa hehtaaria. Ja käsittääksemme alueen luvan hankkinut metsästäjä voi yhdellä luvalla metsästää koko ko. alueella.

Loppuilta sitten omatoimista ohjelmaa ja "vapaata seurustelua"...