Otsikon tekstiin sen verran tarkennusta, että tuo juttu tapahtui perjantai-iltana. Ylitin maantiesillan kautta Vuoksen Imatralla, kahteen kertaan.

Lauantaina 14.1. olisi taas tarjonnut mahdollisuuden kalahommille. Jonkinlainen suunnitelmantynkäkin päivän valoisaksi ajaksi oli olemassa; pilkkireissu eräälle metsälammelle, josta olen joillakin alkutalvien reissuilla tavoittanut +/-puolikiloisia tummanruskeita piikkiniskoja.

Aamuherätyksen jälkeisinä hetkinä odottava tunnelma latistui. Yöllä oli taas lasketellut uusia lumia ja sade jatkui harvakseltaan koko aamupäivän. Jään alla vallitsisi varmasti synkkä äkkipimeys ja kala tuskin söisi tummissa vesissä tänään lainkaan. Kuudesosametrin uusi hanki sekä navakka tuuli saivat "suurahventenjahtaajan" jäämään sisäpalvelukseen ja keskittymään muihin harrastuksiin. 

Eräs tuttu ahvenpilkkiretkikunta kuului käyneen palelemassa Saimaalla Piiluvanselällä. Ja muutakin pilkkiporukkaa oli ollut liikkeellä. Ei mainittavan suuria ahvenia...jäätä kertoivat olevan saman verran kuin pienemmissäkin järvissä.