Tästä se sitten alkaa, pilkkiaiheinen blogini. Kertomuksia retkistä isojen ahventen jäljillä sekä mietteitä pilkkisiiman painavammasta päästä. Mieleenpainuvien harrastuselämysten kuvausta, juttuja otsikossa mainitusta aiheesta ja varmasti vähän sen vierestäkin.

 

En aio ryhtyä ensi töikseni julkaisemaan tässä koko harrastushistoriaani enkä seikkaperäistä henkilökuvausta itsestäni. Niille lienee parempia käyttökohteita aivan eri foorumeilla…

 

Noin kolmekymmentä vuotta jatkunut kalastusharrastukseni on muuttunut ja jalostunut matkan varrella useasti. Viime talvi muodostui jonkinlaiseksi kulminaatiopisteeksi pilkkiharrastukseni jatkolle. Pikkusinttikiintiö tuli kerta kaikkiaan täyteen ja ankarat pakkasolosuhteet sekä epäonnistumiset kilpailuissa nakersivat kilpailuinnostuksenkin nollaan. Täytyi kehitellä hommaan jotain uutta juonta, ennen kuin joku muu harrastus veisi voiton.

 

Maalis – huhtikuussa 2011 kilpailin säästeliäästi ja kävin pilkillä omia aikojani. Tein etupäässä lyhyitä, parin-kolmen tunnin retkiä lähivesilleni. Käytin astetta krouvimpia välineitä ja koetin myös olla pelipaikoilla ns. hyvillä kalailmoilla. Saaliit eivät todellakaan olleet runsaita mutta saalisahventen keskikoko ehkä parempaa kuin koskaan aiemmin. Varsinaisia isomuksia, eli kilon ylittäviä raitapaitoja ei valitettavasti kohdalleni sattunut.

 

Viime kevään muutamat komeat ahvensaaliit siis saivat harrastushalut kohoamaan. Nyt olen jatkamassa siitä mihin homma viime huhtikuulla jäi - aion etsiä, löytää ja pyydystää peruspilkkiahventen sijaan niitä harvinaisia magnumeita, todellisia körmyniskoja.

 

 

Tarkempi toimintasuunnitelma asiasta on lyhyt ja ytimekäs. Siirsin sen asiakirjamallisena tuohon alle omalta ”kovalevyltäni”:

 

-         Tänä talvena satsaan ahventen laatuun, en määrään – siispä vähemmän kilpailuita ja enemmän hupipilkkireissuja

-         Pilkkireissut suuntaan yksinomaan alueille, joista on mahdollista tavoittaa niitä ISOJA

-         Tarvittavat muutokset pilkkikalustoon – lienee siis viimeinkin pakko alkaa uittelemaan myös aiemmin karsastamiani tasapainopilkkejä?

-         Ykköstavoite talvelle 2012 on maaginen kilon rajan rikkominen (viime talven ja samalla suurin koskaan saamani pilkkiahveneni painoi 933g)

 

Tässä johdantoa, palaan asiaan pian.

 

Kimmo Hyvärinen Lappeenrannasta