Mainittakoon nyt aluksi, että tämä kuva ei ole minun ottamani, se on hakukone Googlen kuvia.

Vierailin 11.4. ja 22.4. eräällä tiedossani olevalla metson soidinpaikalla.

Ensimmäisellä kerralla soidin oli aivan aluillaan, tuolloin sain kuulohavainnot kolmesta homenokasta ja kaksi pääsin näkemään. Oli hankikanto, kireä aamupakkanen ja tyyni keli. Metsokoiraat vaikuttivat olevan kylmästä välittämättä vireessä, mutta koppeloista en vielä saanut mitään havaintoja. 

Jälkimmäisellä käynnilläni kevät oli jo tullut metsiinkin. Erilaisten pikkulintujen, kyyhkysten sekä läheisiltä soilta kuuluvan teerien aamukonsertin läpi oli vaikeaa havaita metson soidinlaulua. Täytyi oikein kuuntelemalla kuunnella, missä päin "äijä" näppäilee ja hioo. Ja yllättäen ensimmäisen äänihavainnon jälkeen huomasinkin että lähin metso pelehti alle 50 metrin päässä kojusta, jossa olin passissa.

Harmillista, ettei ollut kunnollista kameraa käytettävissä. Pokkarilla kun ei tunnetusti yli kymmenen metrin päästä eläinkuvia saa.

Parhaat kuvat ja videot tallentuivat "omalle kovalevylle" ja toivottavasti säilyvät siellä mahdollisimman pitkään.

Värjöttelin kojussa vajaan tunnin ja poistuin lopulta lintuja häiritsemättä takaoikealle. Nyt oli paikalla naaraslintujakin. Toivottavasti poikueet onnistuvat, soidin ainakin tällä paikalla onnistui varmasti.

Lämmintä ja petovapaata alkukesää teille, metsien kuningaslinnun  kauniit morsiamet ja jälkeläiset !